Wattif kjøper Charge365 – blir størst i Norden

To år etter oppstarten er det norske teknologi- og ladeselskapet Wattif Nordens ledende ladepunktoperatør. Selskapet drifter nå 26 000 ladepunkt, fordelt på seks land.

Wattif sikret i januar i år 50 millioner euro i finansiering fra investeringsfondet Marguerite, en av Europas ledende investorer innen bærekraftig infrastruktur. Nå kjøper det bergensbaserte selskapet opp ladesystemet Charge365 fra Zaptec ASA.  

– Målet har fra dag én vært å bli en av Europas ledende tilbydere av destinasjonslading. Nå er vi ledende i Norden, størst på borettslag i Europa, og nummer åtte totalt i Europa, basert på antall ladepunkt. Det er et stort skritt i riktig retning og en viktig milepæl for Wattif, sier Robert Svendsen, CEO i Wattif EV.  

Lanseres i hele europa

Charge365 er en komplett løsning for drift og automatisk betaling for elbillading. Charge365 har mer enn 2 000 ladeanlegg med aktive ladere, og er det mest brukte systemet i Norge. I 2024 vil Wattif lansere Charge365 sammen med laderen Zaptec Pro til borettslag og sameier i en rekke europiske land.   

– Ladesystemet Charge365 sammen med laderen Zaptec Pro er etter vår vurdering den beste kombinasjonen til borettslag og sameier i markedet i dag. Det er en enkel løsning å installere, samtidig som det er brukervennlig for kunden. Systemet passer perfekt for Wattif og vårt fokus på en ukomplisert og sømløs kundereise, sier Svendsen. 

Business as usual

Kundene til Charge365 vil merke lite til oppkjøpet.

– Vi vil fortsette å levere den samme tjenesten og kvaliteten som kundene er vant til, så de trenger ikke foreta seg noe som helst. Vårt mantra i Wattif er at elbillading skal være en enkel affære, og vi jobber kontinuerlig med å skape den beste ladeopplevelsen. Det skal kundene i Charge365 også være en del av, sier Svendsen. 

Robert Svendsen, CEO of Wattif EV

Vil fortsette med oppkjøp og sterk organisk vekst 

Oppkjøpet av Charge365 er det tredje i rekken for Wattif i 2023. I første kvartal ble selskapet BilLader AS overtatt, mens Wattifs svenske datterselskapet, Wattif EV Sverige AB, i oktober overtok driftsansvaret fra EFUEL – som har installert flere tusen ladepunkt i Sverige.

– Vi har klokketro på at fremtidens elbiler lades når de er parkert i stedet for at man parkerer for å lade. Vi tror at med stadig økt kapasitet på batteri og kjørelengde vil lading på destinasjon være fremtiden. Derfor vil vi bygge ut lading der biler står parkert. Elbilistene slipper dermed ladekø og rekkeviddeangst.  

Svendsen varsler allerede nå at oppkjøpet av Charge365 ikke blir det siste.  

– Vi er ikke ferdig. Veien videre består i å rulle ut så mange Wattif-ladere som mulig, samt kjøpe opp de riktige selskapene. Vi har et klart mål om å bli den ledende ladeoperatøren i Europa og skape den beste ladeopplevelsen for folk flest. Vi er ikke fornøyd før vi har nådd dette målet, sier Svendsen. 

Vokser sammen i Europa

Charge365 og Zaptec Pro blir Wattifs foretrukne løsning mot borettslag og sameier over hele Europa.Daglig leder Kurt Østrem i Zaptec ASA ser frem til et godt samarbeid med Wattif fremover. 

– Dette er en vinn-vinn situasjon for begge parter, der målet er at Zaptec skal spille en sentral rolle i veksten til Wattif fremover. Begge selskapene har store vekstplaner utover landets grenser, og denne avtalen gjør at vi kan vokse i Europa sammen. Samtidig er dette en god løsning for dagens kunder i Charge365 siden systemet vil fortsette å fungere som en integrasjon mot Zaptec sine systemer, sier Østrem.

Andre innlegg

Enkel lading med Charge365

Enkel lading med Charge365

Nå kan alle ansatte og gjester ved Europris sitt hovedkontor i Fredrikstad, benytte den nye ladeløsningen Charge365. Lade- og betalingsløsningen Charge365 fra Zaptec ble det klare valget, da Europris ønsket å tilby gjester og ansatte elbillading. – Vi gikk flere...