Urettferdig betaling i borettslaget? Slik løste borettslaget problemet med elbillading!

Ladekostnadene for elbileierne i borettslaget Tjensås III var urettferdig fordelt. Noen beboere endte opp med å betale nesten dobbel pris, mens andre slapp unna med en brøkdel av regningen. Løsningen ble automatisk betalingstjeneste.

Elbillading fra ZAPTEC med betalingstjenesten Charge365.

Borettslaget Tjensås III hadde elbillading i flere år før de fikk betalingstjenesten Charge365. Tjensås III fikk elbillading på et tidlig tidspunkt, før den store elbilbølgen kom. Men med en stadig økning i elbiler økte behovet for et enkelt system, som fungerte for alle og ga rettferdig fordeling av ladekostnader til den enkelte elbileier.

Elbillading ble installert for fire år siden, så Tjensås III var tidlig ute. Det var et pilotprosjekt for elbillading med Rønning, Bate og Lyse. Det er bare gode erfaringer med ZAPTEC, forteller Harald Log, sekretær i styret i Tjensås 3.

Les mer: Enkel lading med Charge365

Det er flere måter å starte lading på, ladebrikke er et av de.

Naturlig valg
Betalingstjenesten ble en nødvendighet etter flere år med en gunstig avtale hvor hver elbileier betalte 100 NOK i måneden – uavhengig av hvor mye de faktisk hadde ladet for. Det var en urettferdig modell, som innebar at de som ladet lite endte opp med å betale nesten dobbel pris. Mens de som for eksempel kjørte Tesla med med stort batteri og høyt strømforbruk slapp mye billigere unna.

Valget falt på Charge365 siden det var 15 % i systemavgift, og siden det passet sammen med elbilladeren ZAPTEC Pro. Nå varierer ladekostnadene til den enkelt beboer mellom 50 NOK og 2000 NOK per måned.

Det gikk bra helt fra starten og det er ikke noe administrasjon. Hver måned kommer det en rapport fra Charge365 som stemmer til punkt og prikke med tallene i ZAPTEC Portal. Enklere blir det ikke, avslutter Log.

Jeg tok kontakt med Charge365 da vi hadde behov for en løsning som gjorde en automatisk avregning.  Fra 1. juni var betalingstjenesten Charge365 fungerende for beboerne. Vi fikk en god introduksjon i forkant og fikk sendt over både videoer og dokumenter for å gjøre overgangen enkel for beboerne. I dag betaler de en angitt pris på 1,5 NOK per kilowatt-time i Tjensås III, fortsetter Log.

Enkelt og raskt å komme i gang
Sammen med et ladesystem fra ZAPTEC passer Charge365 perfekt. Du kan selv velge å bestille betalingstjenesten samtidig som du installerer ladesystemet eller i etterkant som Tjensås III gjorde. Det er ingen etableringsgebyr eller bindingstid med Charge365.  

Med en betalingstjeneste i borettslaget er det enkelt for beboerne å betale rettferdig for lading. Styret slipper å hente ut rapporter, regne på forbruk og fakturere de som bruker ladestasjonene.

Få tilbud på betalingstjeneste til ditt ZAPTEC anlegg fra Charge365

Andre innlegg

Enkel lading med Charge365

Enkel lading med Charge365

Nå kan alle ansatte og gjester ved Europris sitt hovedkontor i Fredrikstad, benytte den nye ladeløsningen Charge365. Lade- og betalingsløsningen Charge365 fra Zaptec ble det klare valget, da Europris ønsket å tilby gjester og ansatte elbillading. – Vi gikk flere...